Asieldier in de picture

Soms is het nodig een dier in de schijnwerpers te zetten op zoek naar een nieuw baasje.

Semmy

Semmy is een leuke Whippet, maar het heeft hem niet meegezeten. Hij is in ons asiel gekomen, nadat zijn eigenaar was overleden. Maar dat was niet Semmy’s eerste baas. Die had Semmy als pup van de fokker gekocht met de bedoeling hem te trainen voor hondenraces. Daar bleek Semmy niet geschikt voor te zijn, hard rennen zat er bij hem niet in en dus moest hij weg. 

Dat was de eerste klap die Semmy te verwerken kreeg. Gelukkig voor hem was zijn tweede baas heel aardig en voor Semmy zag de toekomst er zonnig uit. De tweede klap, zijn verhuizing naar het asiel, kwam dan ook heel hard aan.

Semmy is een behoorlijk drukke hond die niet alleen kan zijn. Hij uit zijn eenzaamheid dan heel “vocaal” om het maar eens mooi te zeggen. Maar wanneer hij onder de mensen is, voelt hij zich helemaal happy. Op andere honden kan hij wat wisselend reageren. Of liever gezegd, andere honden reageren wisselend op hem. Hij speelt heel graag en druk en niet iedere hond is daarvan gediend. En dat snapt hij niet, waardoor hij soms wat te ver doorgaat. Zo’n geïrriteerde hond kan dan best eens een grauw en een snauw geven. Arme Semmy dus.
Wij zoeken voor Semmy een fijn thuis waar hij niet teveel alleen hoeft te zijn en waar hij een hoop liefde en aandacht krijgt. Het is een goed idee om met  Semmy te gaan trainen, zodat hij o.a. leert vaker alleen te zijn. Een gewone hondenschool dus, een echte sporttraining is absoluut niet de bedoeling! 

Aan Semmy valt nog lang veel plezier te beleven: het is een prachtige hond om te zien en hij is jong. Zijn geboortedatum is 03-04-2018. Hij is gevaccineerd, gechipt en gecastreerd en ook is zijn gebit volledig gereinigd.

Bent u degene die hemeen liefdevol thuis wilt bieden, dan kunt u elke ochtend het asiel bellen voor een kennismakingsafspraak.