Asieldier in the picture

Boomer en Benji

Dit keer aandacht voor twee hondjes.  De  foto van Boomer en Benji  is in de regen gemaakt en daardoor lijken ze niet zo vrolijk. Maar dat zijn ze wel.  En ze zijn dol op elkaar. ’s Nachts liggen het Boomer-hondje en het Jack Russel-terriertje  heel lief opgerold tegen elkaar aan. Een duo dat beslist niet uit elkaar gehaald mag worden!

Daarom zoeken we een nieuw thuis voor twee hondjes tegelijk. Boomer is een reutje van tien en Benji een teefje van zes jaar. Benji heeft Boomer haar hele leven  als haar beschermer beschouwd en als ze een beetje geschrokken is, verschuilt ze zich gauw achter haar “grote” held. Ze is wat sneller bang dan Boomer, maar aan de andere kant is ze tegenover vreemden weer wat minder afwachtend. Maar beide zijn het lieve, gezellige, handzame hondjes. Ze zijn naar het asiel gebracht, omdat hun bazin plotseling is overleden.

Boomers gebit is aan een opknapbeurt toe en dat gaat,  als het meezit,  nog voor kerstmis gebeuren. Verder zijn ze gezond en levendig en ze zullen ongetwijfeld een  aanwinst voor de nieuwe baas zijn.

Heeft u interesse in deze twee leuke hondjes, kom dan na telefonische afspraak eens kennis met ze maken in Dierenasiel Waalwijk, Prof. Van ’t Hoffweg 7. U kunt iedere ochtend bellen: 0416 333964.

Home

SPONSORS DIERENASIEL WAALWIJK

Dierenasiel Waalwijk wordt gesponsord door:

Kittenopvang

KITTENOPVANG

De Kittenopvang is een belangrijk onderdeel van het asielwerk. Jaarlijks komen er tussen mei en november vele moederloze kittens in het asiel. Deze kunnen niet allemaal in het asiel blijven. Er is te weinig plaats en het risico op vervelende besmettelijke ziekten is te groot.

Dierenasiel Waalwijk werkt daarom samen met een groot aantal pleeggezinnen. Daar groeien de kittens op tot ze minimaal 9 weken oud zijn. Dan worden ze ingeënt. De dierenarts kijkt ze na, ze worden gechipt en als alles in orde is, mogen ze geplaatst worden.

In sommige perioden van het jaar, met name de vakantieperioden, is er een tekort aan pleeggezinnen. Nieuwe, ook tijdelijke, pleegadressen zijn dan van harte welkom. Wij plaatsen bij voorkeur meerdere kittens tegelijk in een pleeggezin omdat dit beter is voor hun ontwikkeling.

WELKE DIEREN

Fleskittens U kunt hierbij denken aan zeer jonge kittens zonder moeder die nog (vervangende) moedermelk nodig hebben, de zogenaamde fleskittens. Vanaf de leeftijd van 4 weken gaan de kittens over op zacht voer en uiteindelijk droog voer.

Kittens tussen de 4 en 9 weken oud Deze kittens kunnen in principe zelfstandig eten en hebben een liefdevolle omgeving nodig om op te groeien en zich te ontwikkelen tot ze oud genoeg zijn om geplaatst te worden bij een nieuwe eigenaar.

Socialisatiekittens Verwilderde kittens die niet gewend zijn aan mensen en met veel geduld, liefde en aandacht gaan leren dat mensen niet eng zijn. Het doel is deze kittens te socialiseren: te laten wennen aan het leven met mensen. De opvangperiode voor deze kittens kan uiteraard variëren.

Moederpoes met kittens Soms komt het voor dat er een zwangere poes, of poes met eigen kittens opvang nodig heeft. In dat geval zoeken we een opvang in een rustige en veilige omgeving, zonder andere huisdieren, waar moederpoes in een aparte ruimte kan bevallen en in alle rust haar kittens kan verzorgen.

WAT HOUDT HET IN

De tijd dat kittens in een pleeggezin verblijven hangt natuurlijk af van hun leeftijd. Kittens kunnen gevonden worden als ze een paar weken oud zijn. Het komt ook voor dat er kittens komen die amper een paar dagen oud zijn. Er zijn perioden dat de vraag naar kittens erg groot is en dan snel geplaatst worden maar het kan natuurlijk ook gebeuren dat een kitten wat langer in het dierenasiel blijft.

De kittens blijven in ieder geval in het pleeggezin tot de adoptie.

Wat er verwacht wordt van een pleeggezin is natuurlijk afhankelijk van de leeftijd van de kittens en de verzorging die daar bij hoort. Het belangrijkste is dat er voldoende tijd en kennis is om kittens te verzorgen. Algemene voorwaarde is dat eigen dieren geldig zijn ingeënt, het pleeggezin in de nabije omgeving van Waalwijk woont en gebruik kan maken van eigen vervoer.

MEDICATIE

In principe worden zieken kittens niet in een pleeggezin geplaatst. Toch kan het voorkomen dat een kitten tijdens het verblijf ziek wordt. Bij ernstige zaken wordt het kitten terug naar het asiel gehaald. Bij minder ernstige zaken kunt u gevraagd worden medicijnen toe te dienen. Meest voorkomend is dan het geven van een pilletje, het zalven van oogjes, schoonmaken van oortjes, toedienen van anti-vlo middel of ontwormingsmiddel. Indien dit van toepassing is krijgt u uiteraard de nodige uitleg van de asielmedewerkers.

VOORWAARDEN

  • U woont in Waalwijk of directe omgeving;
  • Uw eigen dieren zijn geldig geënt;
  • U hebt voldoende tijd om de kittens te verzorgen en/of te socialiseren;
  • U beschikt over eigen vervoer om benodigde materialen zoals voer en kattenbakvulling bij het asiel op te halen, het asiel te bezoeken voor het chippen en enten van de kittens op de leeftijd van 9 weken, en voor het geval dit noodzakelijk is een dierenartsenpraktijk te bezoeken met moederpoes en / of kittens.

Het asiel stelt de benodigdheden ter beschikking, zoals een bench, voerbakken, drinkbakken, kattenbakken, reismand, handdoeken, voer en kattenbakgrit. Indien nodig levert het asiel ook begeleiding.

Als u belangstelling heeft, kunt u contact opnemen met het asiel via kittenopvang.dierenasiel@gmail.com

Hondenpension

HONDENPENSION

In het asiel worden ook logeerhonden opgenomen.

Als u uw hond bij ons wilt laten logeren in de vakantieperiodes, is het raadzaam de data lang van tevoren vast te leggen.
U kunt uw hond brengen en ophalen na telefonische afspraak.

De honden worden minimaal één keer per dag aan de lijn uitgelaten en kunnen zoveel als mogelijk is, gebruik maken van de uitrenvelden.

VOORWAARDEN

  • De hond dient gevaccineerd te zijn;
  • Het entingsboekje moet worden afgegeven;
  • Dieetvoer en medicijnen moeten door de eigenaar worden aangeleverd;
  • Als de hond tijdens het verblijf bij ons ziek wordt, behoudt het asiel zich het recht voor de dierenarts in te schakelen. De hond wordt behandeld zoals de dierenarts dat nodig acht. De kosten zijn dan voor rekening van de eigenaar.

Overige algemene voorwaarden