Asieldier in de picture

Soms is het nodig een dier in de schijnwerpers te zetten op zoek naar een nieuw baasje.

Davey is geplaatst

Voor Davey is een lot uit de loterij gevonden.

Een dame, met ervaring, is voor Davey gevallen. Ze heeft al 2 diabetes honden en wou Davey heel graag een mand bieden. Davey is 05-02-21 naar zijn gouden mand vertrokken.

Davey is een zorgenhondje

Deze foto van Davey, een zesjarig Boomer-reutje, is genomen voordat het  tij voor hem begon te keren. Een voorbeeld van een leuk, vrolijk, speels hondje, waar iedereen van gecharmeerd is. Maar Davey werd ziek en bleek na nogal wat onderzoek het syndroom van Cushing te hebben, een ziekte waar o.a. de vacht heel dun van wordt en die een onverzadigbare dorst veroorzaakt. Best onder controle te houden, maar dat vergt nogal wat van een baas: trouwe toediening van medicatie, regelmatig bloedonderzoek. De baas kon dat allemaal niet behappen en stond Davey af aan het dierenasiel.

Cushing is niet levensbedreigend en is prima te behandelen en dus was men er in het asiel van overtuigd dat hij snel een nieuw baasje zou vinden. Zo vrolijk, lief en gezellig. Maar na enige tijd werd een andere aandoening geconstateerd: diabetes. Dus Davey kon nog niet geplaatst worden. Ook diabetes is goed onder de duim te houden, maar dat vergt nog meer van een baas: 2x per dag spuiten met insuline, dieetbrokjes, geen tussendoortjes. Het is duidelijk dat lang niet iedereen die zorg kan en wil opbrengen. Maar Davey is nog steeds een leuk, vrolijk en speels hondje. Wel heeft de diabetes hem aan nog een mankement geholpen: ondanks de toediening van insuline is zijn gezichtsvermogen sterk verminderd en is hij inmiddels bijna blind. Hij weet zich echter wonderwel aan te passen en blijft een heel gezellig dier. En waarschijnlijk heeft hij over niet al te lange tijd zijn vacht weer helemaal terug en is hij weer even mooi als voorheen.

Wij achten het daarom helemaal niet uitgesloten, dat er zich iemand aandient die Davey nog vele fijne jaren wil bezorgen en er niet tegenop ziet daar behoorlijk wat moeite voor te doen. In het asiel is iedereen dol op hem en een nieuwe baas zal dat ongetwijfeld ook zijn. Denkt u deze nieuwe baas te willen worden, maak dan tussen 9 en 12 uur een telefonische afspraak  om kennis met hem te komen maken in het dierenasiel.