Dier afstaan

Hoewel  volstrekt onwenselijk, kan het soms nodig zijn afstand te doen van uw hond of kat. Bedenk wel dat het voor uw huisdier een bijzonder ingrijpende gebeurtenis is vanuit een huiselijke situatie in het asiel terecht te komen.

Het is niet te voorspellen hoe lang hij/zij in het asiel zal verblijven, voordat zich een nieuwe eigenaar aandient. Wij raden aan eerst alles in het werk te stellen het dier onder te brengen in een huisgezin. Neem telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Er zitten voorwaardes aan het afstand doen van je huisdier. Zo vragen we een gezondheidsverklaring van de dierenarts en het dier moet helemaal gezond zijn. Ook moet een dier voor ons plaatsbaar zijn.

Kijk voor de kosten bij onze tarieven.

Let op! Er bestaat een kans dat je dier eerst op een wachtlijst geplaatst moet worden. De lengte van die lijst is afhankelijk van de hoeveelheid katten en honden in het asiel en dat is gerelateerd aan de tijd van het jaar.

 

DIER ADOPTEREN

Een overzicht van te adopteren honden en katten vindt u op onze website. U kunt tijdens openingsuren kennis komen maken met de plaatsbare dieren na telefonische afspraak.

Kijk voor de plaatsing kosten bij onze tarieven.

Alle honden zijn gechipt, gevaccineerd, nagekeken door de dierenarts, ontwormd en ontvlooid.

Alle katten zijn gechipt, gevaccineerd,  nagekeken door de dierenarts, ontwormd, ontvlooid en gesteriliseerd of gecastreerd. Mocht de kat te jong zijn krijgt u een verwijsbrief mee. Deze kan dan bij onze dierenarts ingewisseld worden.