Hond of Kat gevonden

U treft een hond of kat die geen baasje lijkt te hebben. Wat nu?

Dierenasiel Waalwijk neemt alleen honden en katten op. Deze dieren moeten wel gevonden zijn in de gemeenten Waalwijk, Loon op Zand, Heusden of Altena (voormalig gemeente Aalburg).

Als u een dier hebt gevonden kunt u het dierenasiel bellen op 0416-333964. Voor een “zwervende” kat adviseren we de kat een belbandje aan te doen. Dit is een bandje met uw telefoonnummer erop. Ga een zwervende kat zeker niet voeren of binnenhalen. Dan zal hij snel denken dat hij bij u thuis is en hierdoor zijn eigen huis niet meer bezoeken. Mocht de kat na 1 week nog uw telefoonnummer om zijn nek hebben en er is geen contact geweest met de eigenaar, dan kunt u het asiel bellen voor het vervolg. Als de gevonden kat ziek is raden we u aan om direct contact met het asiel op te nemen.

Heeft u een dier gevonden in een andere gemeente dan Waalwijk, Loon op Zand, Heusden of Altena, dan kunt u terecht bij de dierenasielen bij de omliggende gemeenten zoals Tilburg, Breda, Eindhoven, Den Bosch of Gorinchem.

 

BELANGRIJKE TELEFOONNUMMERS

Amivedi Waalwijk: 088 0064688
Amivedi Land van Altena: 088 0064650

Mocht bij Amivedi niets gemeld zijn dan bellen naar:

Dierenasiel Waalwijk: 0416 333964
(elke ochtend van 9.00 tot 11.30 uur en tijdens openingstijden op woensdag: 13:30-16:30 en op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag).
Voor gevonden honden kunt u bellen tussen 17:30 en 18:00 naar het asiel via het spoednummer: 06 22475623

Op alle overige dagen en tijdstippen kunt u bellen met de dierenambulance:

Dierenambulance Tilburg (gemeente Waalwijk en Loon op Zand) 013 5420055
Dierenambulance Den Bosch (gemeente Heusden) 073 6146070
Dierenambulance Altena (gemeente Altena) 06 81778577

 

BELANGRIJK OM TE WETEN
Dieren die in ons asiel zijn binnengebracht, komen de eerste veertien dagen niet in aanmerking voor herplaatsing. Deze periode is bij wet vastgelegd. Na twee weken gaan we op zoek naar een nieuw baasje. Omdat we niet kunnen garanderen dat we binnengebrachte dieren altijd kunnen matchen met een vermist-melding, raden we aan om zelf periodiek te informeren of een vermist dier misschien in het asiel is binnengebracht. Dit om te voorkomen dat uw vermiste dier onverhoopt wordt geplaatst bij een nieuw baasje.

 

OPHALEN IN HET ASIEL
Als uw dier bij ons is ondergebracht en u komt hem ophalen, neem dan een legitimatiebewijs, het inentingsboekje en/of een foto van het dier mee. We moeten tenslotte zeker weten dat het uw dier betreft. Omdat wij kosten hebben gemaakt voor de opvang van het dier, brengen wij deze kosten in rekening. De kosten zijn uiteraard afhankelijk van de duur van het verblijf, de uitgevoerde (medische) handelingen en de manier waarop het dier bij ons is binnengebracht.