Werkwijze Adoptie

In ons dierenasiel komen honden en katten die gevonden of afgestaan zijn. Voordat dieren geplaatst worden, zorgen we altijd eerst dat de dieren nagekeken zijn door de dierenarts en gechipt, gevaccineerd, ontwormd en ontvlooid en katten ook geneutraliseerd zijn.

Zodra ze er klaar voor zijn gaan we op zoek naar een nieuw thuis. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat het klikt tussen een nieuwe eigenaar en het dier, maar soms zijn er ook randvoorwaarden voor adoptie. We zullen bijvoorbeeld een hond die altijd buiten heeft geleefd, niet plaatsen in een appartement. Zijn er jonge kinderen in huis? Dan zijn er ook bepaalde dieren die daar niet blij van worden.

Heeft u interesse in een van onze dieren? Dan volgen we graag dit proces:

  1. Heeft u nog vragen over het dier? Dan kunt u ons het beste even bellen of een berichtje sturen via het contactformulier.
  2. Als u graag kennis wilt maken, vul dan het contactformulier in bij het dier waar u interesse in heeft. Vermeld hierbij ook de woon- en gezinssituatie, hoe lang het dier alleen thuis moet zijn, bijvoorbeeld door werk of andere bezigheden en de ervaring die u heeft met dieren.
  3. We nemen contact met u op en stellen waar nodig nog wat aanvullende vragen. Als u in aanmerking komt voor het adopteren van een van de dieren plannen we een kennismaking in.
  4. U komt bij ons op het asiel kennismaken met ons en de dieren. We kijken samen of er een match is en of uw leefsituatie past bij het dier.
  5. Na kennismaking en een goede klik overleggen we de mogelijkheden. Is er bij u, bij ons of bij het dier nog twijfel? Dan komt u eventueel op een later moment nog eens terug.
 

Er zijn verschillende tarieven voor verschillende type en leeftijd dieren, de meest actuele tarieven vind u hier. Mocht er binnen 10 dagen na plaatsing een medisch probleem voordoen, kunt u contact met ons opnemen. Wij kunnen dan indien nodig een verwijsbrief schrijven om het dier door onze dierenarts te laten nakijken