Tips voor je nieuwe huisgenoot

Honden zijn enorm populaire huisdieren die gezelschap, structuur en veel plezier kunnen bieden. Er bestaan heel veel verschillende rassen met elk hun eigen karakter, en niet elk ras past bij elke eigenaar en situatie.

Wie een hond wil nemen moet zich vooraf goed oriënteren om te zorgen voor een goede match. Realiseer u dat het hebben van een hond tijd, energie en geld kost en een grote invloed heeft op uw dagelijks leven.

Ook binnen een ras zijn er individuele verschillen tussen honden. Elke hond heeft zijn eigen gedrag en karaktereigenschappen, afhankelijk van zijn afkomst en wat hij in zijn leven allemaal heeft meegemaakt.

Kies het juiste dier voor uw situatie: lees voor het kopen eerst of de hond het juiste huisdier is dat u zoekt. Kijk hiervoor op de website: https://www.licg.nl/het-aanschaffen-van-een-huisdier/

Wanneer u een hond op het oog heeft, laat u dan eerst goed door de verkoper (fokker/asiel/particulier) informeren over het gedrag en de karaktereigenschappen van de betreffende hond. Neem de tijd om goed kennis te maken met de hond en vraag of u nog enige bedenktijd heeft. Een goede verkoper zal dit op prijs stellen.

Voor het asiel staat het belang en het welbevinden van het dier altijd voorop! 

AANDACHTSPUNTEN

Honden kunnen echter ook ergernis veroorzaken, zoals hondenpoep of overmatig blaffen. Neem als eigenaar uw verantwoordelijkheid zodat honden welkom blijven.

Laat uw hond chippen en registreren zodat uw hond teruggebracht kan worden als hij wegloopt of verdwaalt, ook als hij niet onder de wettelijke chip- en registratieplicht valt.

Op www.licg.nl vindt u heel veel praktische informatie die u kan helpen bij het aanschaffen, opvoeden en gezond houden van uw hond.